Ont-wikkel jeZelf

Ik was een ondernemend kind

Uit de verhalen van mijn moeder kwam ik te weten dat ik een ondernemend en onderzoekend kind was. Als ik de kans kreeg ging ik erop uit. 

Op een onbewaakt moment zag ik als 3-jarige de kans schoon om de houten deksel van de poepdoos te halen en erop te klimmen. Mijn moeder hoorde mij schreeuwen: “mama mama”. Ze vond mij hangend in de poepdoos, met mijn vingertjes nog net de rand vasthoudend. Ze had me nooit meer gevonden als ik los gelaten had, zo vertelde ze. De poepdoos werd vervangen door een normaal toilet.

Op rondreis in Egypte wilde ik gaan duiken in de Rode Zee. Ik had een hele snelle en hoge ademhaling. Van de angst want ik zag onder water het diepe zwarte gat waar we naar toe zouden gaan. No way, en gaf het duiken op. 

Kun je je voorstellen dat deze traumatische ervaring een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in mijn emotionele systeem? En dat deze van invloed is op mijn latere gedrag? Mijn angst voor bijv. kleine en donkere ruimtes? 

Tijdens mijn eerste zweethut ceremonie ging ik door de angst heen. Nét voor we begonnen sloeg de paniek toe: “ik wil eruit!” Even was er aandacht voor en maakte ik bewust een keuze om te blijven, wetend dat ik eruit kon als ik het aangaf. En ik voelde de steun van de groep. Door met aandacht en zachtheid bij mijn gevoel en lichamelijke sensaties te blijven, ontspande ik steeds meer en creëerde ik ruimte in mezelf. Zo ontdekte ik de wijsheid en het helend vermogen van mijn lichaam.

Wat mag er bij jou getransformeerd worden?

Blijf nieuwsgierig naar wie je  bent

Wat kun je verwachten

We maken allemaal dingen mee waar we niet op zitten te wachten. Dat heeft impact op ons leven.
De vraag is; hoe gaan we daar mee om?

Ongeveer 5% van wat we doen, doen we bewust en 95% komt uit ons onbewuste systeem. We doen de dingen zoals ze ons zijn aangeleerd, door onze ervaringen en conditioneringen en het ego, die een hekel heeft aan veranderingen. 

Ik ondersteun je bij het inzicht krijgen in je emotionele blokkades, verwerken van trauma’s, belemmerende overtuigingen en ander ego gedrag, wat jouw groei om te ZIJN, in de weg staat.

Tussen een gebeurtenis/situatie en jouw reactie daarop, zit ruimte. Dat is tijd waarin je een keuze hebt HOE je wilt reageren. 
Je kunt direct reageren met alle emoties die zich op dat moment aandienen. Een alternatief is om eerst waar te nemen. Wat gebeurt er werkelijk in en met mij.

Je ontwikkelt oplettendheid  door doelbewust aandacht te schenken aan gedachtes en gevoelens waarvan jij je misschien niet meer zo bewust was. Daardoor krijg je meer inzicht in je patronen en belemmerende overtuigingen. Ook voel je veel meer wanneer je plezier ervaart in de dingen die je doet. 

Verdriet, pijn, weerstand en angst kunnen omgezet worden in kracht, inspiratie, creativiteit, passie en plezier. De basishouding daarbij is liefde en zachtheid; negatieve emoties vallen weg, positiviteit wordt geactiveerd. Deze verandering is terug te vinden in onze hersenen, centraal zenuwstelsel en de rest van ons lichaam.

Een van de methoden om je hiervan bewust te worden is meditatie. Het vermindert afleidende gedachten over verleden en toekomst en verheldert je aandacht voor emoties, gevoelens en gedachten in het moment. Dit bevordert zelfbewustzijn, wat de basis is van Emotionele Intelligentie, en dit kun je trainen. 

Ik ondersteun je graag individueel bij dit boeiende proces naar innerlijke groei zodat jij kunt ZIJN wie je bent, hier en nu.

Wat levert het je op

Ieder mens is anders, voelt anders, denkt anders, ervaart anders en draagt een eigen geschiedenis én wijsheid met zich mee. Een ieder volgt haar eigen proces. Ik houd het daarom bij algemene resultaten die ik uit ervaring met het werken met mensen heb gezien. Ik nodig je uit om naar de reviews te kijken onderaan de pagina’s. Natuurlijk is jouw motivatie en inzet ook van invloed op wat je eruit haalt.

 

 1. Uit de schaduw in het licht laat jouw kracht zichtbaar worden, laat zien hoe je in liefdevolle aanwezigheid naar jezelf kunt kijken.
 2. Je ontdekt de zelfhelende kracht en de eigen wijsheid van je lichaam.  
 3. Je kunt je aandacht focussen op je lichaam, je ademhaling en wat je voelt. Dit doe je met liefde en zachtheid.
 4. Je ontdekt, dat wat je voelt en ervaart en wat zich aandient in het moment oké is en daar zonder oordeel naar te kijken.
 5. Je leert vertrouwd te worden met sensaties in je lichaam, bijv het stromen van energie die voelt als tintelingen in je lichaam.
 6. Jouw zelfinzicht is vergroot waardoor makkelijker met spanning en stressvolle situaties om kunt gaan waardoor minder stress en meer energie.
 7. Je kent diverse helingstechnieken zoals Emotioneel Freedom Technics en Cutting the Ties, die je ook thuis kunt toepassen.
 8. Je voelt de positieve effecten van een diepe ademhaling en meditatie in je lichaam en in het dagelijks leven.
 9. Je kijkt anders naar veranderde omstandigheden. Die zullen er altijd zijn, ze horen nu eenmaal bij het leven.
 10. Ruimte in je systeem; liefdevolle aandacht voor jezelf, voor je directe omgeving en voor de medemens.
 11. Je richt je op het positieve en ervaart meer plezier in het leven.
 12. Je hebt je grootsheid ervaren; met liefdevolle aandacht in het licht, voor jezelf en de mensen om je heen.
 13. Je  kunt het zelf maar je hoeft het niet alleen te doen en dat brengt een onafhankelijkheidsgevoel in je teweeg.
 14. Je word je bewust van je ZIJN,  dat jij de allerbelangrijkste persoon bent en ZELFLIEFDE waard bent.
Aanmelden

Wil jij ZIJN wie jij bent, hier en nu en voel je, dat alleen jij daar verantwoordelijk voor bent? Jij van mening bent dat jij daarmee de touwtjes volledig in handen hebt.  Dat jij daar graag aan wilt werken maar niet altijd weet hoe? Dat jij beseft dat je het zelf kunt maar dat je het niet alleen hoeft te doen? 

Dan loop ik graag een eindje met je mee in jouw proces naar ZIJN wie je bent, hier en nu.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden voor een intake.

 

WAT ZEGGEN ANDEREN

Coachen is niet alleen begeleiden.
Coachen is je verbinden met de Ware Aard van ieder mens.

Online Verbinding

 

Innerlijke Rijkdom

 

Rianne van den Heuvel
Moleneind 2
1241 NE Kortenhoef