VEDIC ART basis

Mijn Vedic Art basiscursus

Graag deel ik met jullie mijn 1e ervaring met Vedic Art. Vanaf het allereerste moment dat ik erover hoorde en las heeft het mij geïntrigeerd en geïnspireerd en niet meer los gelaten.

Contact maken met het doek en luisteren naar mijn intuïtie. Kon laten gebeuren wat er mocht gebeuren.

Ontroerd, geraakt en vol verwondering gekeken naar hoe het materiaal zijn eigen ding deed. Simpelweg de eenvoud omarmen,  de moeiteloosheid. Uit het perfectionisme.

Ik ben die ik ben

Het bloemetje groen en het steeltje rood. Nu niet meer omdat ik tegendraads wil zijn maar omdat ik ben die ik ben. Soms binnen de lijntjes, eigengereid en een tikkeltje rebels.

Straalangst en gewerkt met de meest opvallende kleur: goud. Spelen en me vrij voelen om te creëeren, laat mij stralen.

Spelen met mijn creativiteit

Genoten van en geïnspireerd worden door de 17 principes, verhaaltjes en gedichten, de fijne plek en de mensen om me heen die ik ook weer vergat als ik aan het werk was.

Bovenal na bijna 10 jaar weer heerlijk onbevangen gespeeld met mijn creativiteit. Wat geniet ik ervan!

Hoe uit jij jouw creativiteit? Mag jij van jezelf spelen?

Het ene oog ziet en het andere oog voelt 

Wat kun je verwachten

Ontstaansgeschiedenis:
Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij creëerde  een methode waarin hij schilderkunst combineerde met de Vedische filosofie. Curt ontmoette Maharishi Mahesh Yogi (grondlegger van de Transcendente Meditatie) en deze vroeg hem om de Vedische kennis in Zweden onder de aandacht te brengen. Het zou nog meer dan 30 jaar duren voor het zover was dat Vedic Art in 1997 als handelsmerk geregistreerd werd in Zweden.

Volgens de Vedische filosofie is alle kennis die we nodig hebben om te creëren al in ons aanwezig.  Aan de hand van 17 stappen maak je jouw eigen reis door de kleuren. Het nodigt je uit om met plezier, ontspannen en onbevangen aan de slag te gaan. Je start jouw creatief proces waarbij het resultaat niet belangrijk is, waarbij geen oordeel wordt gegeven, experimenteren in alle vrijheid!

Belangrijk tijdens het proces:
Een, stap voor stap manier van schilderen, die jou tegelijk ook de kunst van het leven leert. Bij Vedic Art krijg je de mogelijkheid om je bewustzijn en je creativiteit in beweging te zetten. 

 • Vrijheid:  Volg je eigen behoeften en ritme.  Zorg voor jezelf, voor wat jij nodig hebt.
 • Veiligheid: er is geen goed en er is geen fout. Er wordt simpelweg niet over je werk gesproken. Je werkt in stilte. 
 • Jij kunt dit: met of zonder schilderervaring!
  Of je nu werkt met een penseel, met je handen schildert of iets toevoegt als water, zand of iets ander… dat kies je allemaal zelf. Het resultaat is hier niet van belang, wel het innerlijk proces. Laat jouw creativiteit stromen, speel!

Praktisch:
De basiscursus Vedic Art duurt 5 dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Er is elke dag een moment van uitleg en inspiratie (er wordt geen les gegeven en niet gecoacht) . Verder kan je jouw eigen tijd, tempo en ritme bepalen. 

Mee te brengen als basis:
Notitieboekje 
Acrylverf wit/zwart en min. 5 kleuren die je mooi vindt*
4 canvasdoeken (50 x 50/65)*  
2 grote canvasdoeken ±(60 x 80)*
1 klein canvasdoek (kleinste dat je kan vinden)*
2 dikke penselen, 2 dunne, 3 dunne tussenformaat voor acrylverf*
Pot of emmertje om penselen in schoon te maken en keukenrol of oude katoenen doeken.
Keukensponsjes
Palet of oud bordje
Schort of oude kleding
*materiaal is ook te verkrijgen bij Blokker, Action, Xenos (goede ervaringen) en soms bij de Hema. Aanbod is wisselend en de prijs/kwaliteitverhouding is prima. Verder natuurlijk bij de speciaalzaken in kunstenaarsbenodigdheden.

Wat levert het je op

Ieder mens is anders, voelt anders, denkt anders, ervaart anders en draagt een eigen geschiedenis én wijsheid met zich mee. Een ieder loopt haar eigen proces. Ik hou het daarom bij algemene resultaten. 

 1. Vedic Art is een meditatieve en intuïtieve manier van schilderen die je verbindt met de meest zuivere bron in jezelf.
 2. De oude leer van de Veda’s maakt duidelijk dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren reeds in ons aanwezig is, het zit in onze natuur.
 3. In 17 stappen leer je je deze verborgen kennis te herinneren en zo de vruchtbare bodem te voeden en te activeren.
 4. Vedic Art leert je vanuit die basis te schilderen. Terwijl je schildert ontwaken je gevoelens. Het gaat over uiten met verf wat in jezelf leeft.
 5. En dat zijn zowel mooie als de donkere kanten in jou. Door er met aandacht bij te blijven of het te uiten op het doek, zal de emotie verzachten en uiteindelijk verdwijnen.
 6. Je voelt de vrijheid om te spelen en experimenteren met datgene wat er op dat moment ontstaat.
 7. Zijn, wie jij bent. Dat je ervaart, voelt en ontdekt dat alles wat zich op dat moment aandient, oké is.
 8. Je komt meer en meer in je eigen kracht en tegelijk ervaar je het hele proces van creatie. Op dat moment smelten kunst en het leven samen. Het wordt Levenskunst.
Aanmelden

Vedic Art, een andere manier om te kijken naar creativiteit en het leven.
“Met de penselen in de hemel en de voeten op de aarde.”

Ik bied je graag een inspirerende en veilige omgeving om samen met anderen, vanuit je innerlijk te creëren.

Voor vragen en/of aanmelden?

 

WAT ZEGGEN ANDEREN

Coachen is niet alleen begeleiden.
Coachen is je verbinden met de Ware Aard van ieder mens.

Online Verbinding

 

Innerlijke Rijkdom

 

Rianne van den Heuvel
Moleneind 2
1241 NE Kortenhoef